Κεντρική Σελίδα  
 :::  Κεντρική Σελίδα Home Ι Εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης στο νησί Λέσβος :::

 

:: Αερ/ρές ::
www.uti.gr


Το αεροδρόμιο Μυτιλήνης Οδυσσέας Ελύτης
Ελληνικό Αεροδρόμιο Ελευθέριος ΒενιζέλοςΥπάρχουν καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Λέσβου "Οδυσσέας Ελύτης". Επίσης εκτελούνται πτήσεις προς την Λέσβο από τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" μέσου Λήμνου και Ρόδου "Διαγόρας", με τις αεροπορικές εταιρίες:

 

Aegean airlines Aegean Airlines
&
Olympic airlines Olympic Airlines


Στο νησί προσγειώνονται και πτήσεις Charter από Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Τσεχία και άλλες χώρες.

Για διαθεσιμότητες και κρατήσεις θέσεων καθώς και την έκδοση των εισιτηρίων πατήστε εδώ.

:: Ακτοπλοΐα ::
www.uti.gr


Καθημερινές αναχωρήσεις πλόιων υπάρχουν απο το λιμάνι του Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη απο τη πήλη Δ' στην ακτή ΒασιλιαδήΚαθημερινές αναχωρήσεις πλοίων υπάρχουν από το λιμάνι του Πειραιά για Χίο & Μυτιλήνη από την πύλη "Ε2" στην ακτή Ηετίωνα.

 

 

 

Επίσης μία φορά της εβδομάδα εκτελούνται τα δρομολόγια: Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη, Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη - Λήμνος - Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία - Κως - Ρόδος και τέλος Πειραιάς για Πάρος - Ικαρία - Φούρνοι - Σάμος - Χίος - Μυτιλήνη

Το Ταχύπλοο Κεντέρης κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Μυτιλήνης

 

 

 

 

 

Πειραιάς το επιβατικό κοινό μπορεί να εξηπηρετηθεί εύκολα με τα εσωτερικά λεωφορέια του ΟΛΠ χωρίς χρέωση από τα πλοία στον Σταθμό του Ηλεκτρικού και των Τραίνων.

Ακόμη υπάρχει σύνδεση με την Τουρικία "Μυτιλήνη - Αϊβαλί" με καραβάκι χωρητικότητας περίπου 500 επιβατών και 10 μικρών οχημάτων.

:: Κ. Τ. Ε. Λ. ::

www.uti.grΤα υπεραστικά ( ΚΤΕΛ ) λεωφορείαΟ οικονομικότερος τρόπος μετακίνης σας στο νησί είναι τα υπεραστικά λεωφορεία ( ΚΤΕΛ ) που έχουν Τα αστικά λεωφορείααφετηρία σε απόσταση περίπου 900 μέτρων από το λιμάνι, ενώ τα αστικά λεωφορεία βρίσκονται σε απόσταση μόλις 400 μέτρων.

 

 

 

Τηλεφωνα επικοινωνίας ΚΤΕΛ 22510 28873

Τηλεφωνα επικοινωνίας Αστικών Λεωφορείων 22510 46436, 37200, 28534

:: Τ Α Χ Ι ::

www.uti.gr


Το TAXI στην κάθε Περιοχή έχει ταδικά του χρώματα Ταξί - Αγοραίο μπορείτε να βρείτε κατά τη άφιξη σας στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο, αλλά και στις πιάτσες των πόλεων και των χωριών της Λέσβου.

Ενδεικτικό κόστος για την διαδρομή Μυτιλήνη - Πέτρα απόσταση περίπου 55 - 62 χλμ. είναι 45 - 55€

 

 


© 2002-2003 www.uti.gr