www.uti.gr
Μ ό λ υ β ο ς    ή    Μ ή θ υ μ ν α      Βρίσκεται στη βόρεια περιοχή του νησιού, 67 χμ απ' την πρωτεύουσα, πατρίδα του Αρίωνα του κιθαρωδού, και του Αργύρη Εφταλιώτη.
       Είναι χτισμένος πάνω στο γραφικό λόφο "Λέκτιον Άκρον", όπου στην Κορφή του δεσπόζει το Φρούριο (Κάστρο) από αρχαιοτάτων χρόνων, που με το χρώμα του δένει όλα τα παραδοσιακά και αρχοντικά οικήματα της κωμόπολης.
       Κάτω στην αγκαλιά του λόφου, το πανέμορφο ψαράδικο λιμάνι. Φιλόξενος τόπος για όλους τους Ξένους και Έλληνες παραθεριστές. Στον τόπο αυτό αναπτύχθηκε ο τουρισμός πρώτα και ξαπλώθηκε σιγά σιγά και σε όλο το άλλο Νησί.
       Οι ψαροταβέρνες, τα εστιατόρια, τα καφενεία, τα μπαρ, οι night clubs σας χαρίζουν μια κοσμοπολίτικη ζωή στις διακοπές. Πάνω από το Φρούριο (Κάστρο) ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το καταγάλανο χρώμα του Αιγαίου, την απέναντι μικρασιατική περιοχή της Τρωάδας, την Αιολική Γη, με πάρα πολλές αρχαίες Ελληνικές πόλεις πριν απ' το 1922, καθώς και την καλλιμάρμαρη Αρχαία πόλη, την Άσσο η οποία χτίστηκε από τους αρχαίους Μηθυμναίους.© 2002-2003  www.uti.gr